جشنواره طراحی صنعتی ایران
جشنواره طراحی صنعتی ایران با هدف ترویج طراحی صنعتی بین شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و حتی دیگر شرکتها که در این سه رسته قرار نمیگیرند، برگزار میشود. این جشنواره بخشی از ماموریت مرکز طراحی صنعتی ایران است که خدمات طراحی و مشاوره این موضوع را با حمایتهای معاونت علمی به شرکتها ارائه میدهد.
به گفته حسین فرجی کارشناس تجاریسازی کریدور، شرکتهای دانشبنیان میتوانند با مراجعه به این مرکز مشاوره و خدمات طراحی صنعتی را دریافت کنند که هفتاد درصد از هزینههای این خدمت از طرف معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تحت پوشش حمایتی قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه به اهمیت طراحی صنعتی برای محصولات و تجاریسازی اشاره کرد و گفت طراحی صنعتی چندین ویژگی بارز دارد که از آن جمله بهبود عمر مفید دستگاهها، زیباییپسندی و مشتریپسندی ظاهری محصول، بهبود کارایی و تجربهکاربردی دستگاهها و همچنین افزایش سهم فروش محصولات مهمترین این موارد هستند.
چهارمین جشنواره طراحی صنعتی ایران
امسال جایزه ویژه طراحی صنعتی با ساختاری متفاوتتر نسبت به دورههای گذشته برگزار شده است و علاوه بر ارائه مشوقی به منظور استقبال و استفاده از این خدمت، گامی عملی برای ارج نهادن به اهمیت و کارآیی بالای طراحی صنعتی در بحث ارتقای کیفی محصولات و کمیت فروش محسوب میشود.
در این رابطه شکیبا دانشجو کارشناس خدمات طراحی صنعتی کریدور فناوری تا بازار ضمن معرفی مرکز طراحی ایران گفت تا پیش از دوره دوازدهم نمایشگاه ایران ساخت، مسابقه و جشنواره طراحی صنعتی به طور عمومی همراه با نمایشگاه برگزار میگردید. به این شکل که شرکتهای برتر برای این رقابت ثبتنام نموده و طراحی صنعتی محصول ارزیابی میگشت و در حوزههای مختلف جوایزی دریافت مینمودند اما امسال برای اولین بار این بخش به صورت مجزا از نمایشگاه ایران ساخت برگزار شده است.
وی در ادامه اعلام نمود که تعدادی از شرکتها نیز که به لحاظ توانمندی طراحی، مستعد تشخیص داده شوند و بتوانند محصولاتشان را از نظر طراحی صنعتی ارتقا دهند مشاورههای رایگان، تسهیلات و حمایتهای مالی بلاعوض دریافت خواهند کرد. برای نمونه به شرکتهای دانشبنیان بنیان سالانه حدود ۷۰ درصد تا سقف هفتاد میلیون تومان حمایت مالی و به شرکتهای حوزه نانوفناوری ۷۰ درصد تا سقف 130 میلیون تومان برای طراحی صنعتی ارائه خواهد شد. با این حال برای همه شرکتها مشاورهها کاملا رایگان است و میتوانند در سامانه Bizservices.ir ثبتنام نموده و مشاورهها را دریافت نمایند.
دانشجو همچنین از معیارهای اصلی ارزیابی برای مسابقه جایزه طراحی صنعتی نیز به مواردی از جمله استفاده راحت برای کاربر، سهولت تولید و مونتاژ و تعمیر و کاهش هزینههای ساخت به واسطه بهبود طراحی اشاره کرد. وی در خصوص کارآیی طراحی صنعتی طبق بررسیهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اعلام نمود اکثریت شرکتها که از این خدمت استفاده نمودهاند اذعان دارند که طراحی صنعتی در جذب مشتری در بازار داخلی و صادرات تاثیر بسزایی داشته و در امر صادرات 50 درصد آنها معتقدند موفقیتشان به طور مستقیم وابسته به طراحی صنعتی بوده و از لحاظ درآمدی نیز بین 77 تا 220 درصد به رشد سود شرکتها کمک نموده است.
فرآیند داوری در نمایشگاه ایرانساخت 1403
داوران چهارمین جایزه طراحی صنعتی نمایشگاه ایران ساخت برای ارزیابی محصولات حاضر در مسابقه مشغول به داوری هستند. داوران میدانی امسال مسابقه سرکار خانم مرجان مروی و جناب آقای احسان درگزی و جناب آقای هادی غفاری هستند که کار بررسی کیفیت و ارزشگذاری طراحی صنعتی جایزه ویژه ایران ساخت 1403 را بر عهده دارند.
از میان دویست و چهل هفت شرکت حاضر در چهارمین جشنواره طراحی صنعتی بخش نمایشگاه ایران ساخت؛ سی و هشت شرکت بعد از بررسیهای کارشناسی به مرحله داوری راه پیدا کردهاند در مرحله اول داوری از سی و هشت شرکت و محصولات معرفی شده بازدید حضوری انجام گردید و در نهایت هفت شرکت به مرحله دوم (ارزیابی نهایی) راه پیدا کردند. جلسه نهایی هیئت داوران سه شنبه آینده، 6 دی ماه 1403 در محل معاونت علمی و فناوری در حضور دکتر بهرامی رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش بنیان برگزار خواهد شد.
جوایز برترین طراحی
برندگان اول تا سوم چهارمین جایزه طراحی صنعتی نمایشگاه ایران ساخت 1403 به ترتیب 35، 25 و 15 میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد. مراسم اهدای جوایز دو هفته آینده در سالن شیخ بهایی معاونت علمی برگزار خواهد شد و جوایز به شرکت های برگزیده اعطا خواهد گردید.