اینماد

کشور از واردات تجهیزات آزمایشگاهی میکروسیتی بی‌نیاز شد

کشور از واردات تجهیزات آزمایشگاهی میکروسیتی بی‌نیاز شد
یک شرکت فناور داخلی تجهیزات تصویربرداری میکروسیتی را که در تصویربرداری سه‌بعدی و در ابعاد میکرونی کاربرد فروانی دارند، در داخل کشور تولید کرد.

تعداد رای: 0
تاریخ خبر : ۱۴۰۰/۰۹/۱۷ تعداد دفعات بازدید : ۶۵۲

حسین قدیری هروانی مدیرعامل شرکت تصویربرداری متین بهین نگاره با اشاره به تأمین نیاز بخش پژوهش و فناوری کشور به این محصول دانش‌بنیان با تولید داخلی گفت: کیفیتی که این نوع تصویربرداری که ارائه می‌دهد در ابعاد میکرون است، بنابراین در تصویربرداری از اندام‌های داخلی حیوانات کوچک، ریز ساختارهای سنگ‌ها، کانی‌ها، فسیل‌ها، استخوان‌ها، دندان، حشرات، داربست‌های بیولوژیکی و ... استفاده می‌شود.

وی با بیان این‌که علاوه بر تولید مستقیم، برخی از صنایع برای انجام تست‌های کنترل کیفی به تصویربرداری میکرو سی‌تی نیاز دارند، افزود: و به این شکل صاحبان آن صنایع نیز می‌توانند محصولات با کیفیت‌تر و قابل اطمینان‌تری تولید کرده و به مشتری‌هایشان چه در سطح کشور و چه در سطح بین المللی ارائه دهند.

 

بی‌نیاز از تجهیزات میکروسیتی برای نخستین بار در کشور

این فعال فناور، با بیان این‌که دستگاه تصویربرداری میکروسی‌تی ایران‌ساخت، برای نخستین بار در کشور و با کیفیتی هم‌پای نمونه‌های مشابه خارجی تولید شد، ادامه داد: پروژه ساخت دستگاه میکرو سی‌تی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد. فعالان فناور شرکت فناوری تصویربرداری بهین نگاره کار ساخت دستگاه را با طراحی و تولید دو نوع دستگاه میکرو سی‌تی شروع کردند.

قدیری، با اشاره به راه‌اندازی زیرساختی برای ارائه خدمات این تجهیز فناورانه به پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با دستگاه‌های ساخت شرکت‌های دانش‌بنیان تجهیز شد و به عنوان نخستین مرکزی که از دستگاه میکرو سی‌تی ایران‌ساخت استفاده کرد خدمات خود را ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه سیستم‌های تصویربرداری پیشرفته‌ی پرتوی ایکس (AXIS) گفت: با استفاده از دستگاه میکروسی‌تی بسیار دقیق ساخته شده، آزمایشگاه  برای ارائه خدمات تخصصی به پژوهشگران در محل پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی راه‌اندازی شده است.

کاربردهای فراوان در حوزه سلامت و زیست‌فناوری

مدیرعامل شرکت تصویربرداری متین بهین نگاره، به تولید دو نوع گوناگون دستگاه‌های میکروسی‌تی در کشور اشاره کرد و گفت: میکرو سی‌تی برای تصویربرداری از موجودات زنده کوچک مانند موش‌های آزمایشگاهی این مدل اسکنر در شرکت بهین‌نگاره، ساخته شده است و در آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه خدمت است. همچنین میکرو سی‌تی صنعتی یا غیر مخرب) که برای تصویربرداری از نمونه‌های غیر زنده به کار می‌رود، در آزمایشگاه سیستم‌های تصویربرداری پیشرفته‌ی پرتوی ایکس نیز در حال خدمت‌رسانی است.

قدیری، با بیان این‌که کشور با تولید این دو نوع دستگاه از واردات بی‌نیاز شده است ادامه داد: میکرو سی‌تی عمری حدود ۲۰ ساله در جهان دارد و به دلیل وجود تحریم‌ها امکان واردات این دستگاه نبود، بنابراین کشور ما در این حوزه چیزی در حدود دو دهه از دنیا عقب‌تر بود، اما اکنون با ساخت این دستگاه و راه اندازی مراکز آزمایشگاهی میکرو سی تی، خوشبختانه امکان پیشرفت در این زمینه فراهم شده و با سرعت بالایی در تمام حوزه‌ها در حال رشد است.

به گفته قدیری، عمده محققانی که مراجعه می‌کنند، پژوهشگران حوزه‌ی نفت، مهندسی بافت، بیومواد، متالورژی، مواد دندانی و دندانپزشکی و حوزه های مرتبط با علوم پایه پزشکی هستند. موارد معدودی نیز از رشته‌های زمین‌شناسی، آناتومی، مهندسی برق، مهندسی پزشکی و مهندسی شیمی نیز مراجعه می‌کنند که میزان آن در حال افزایش است.

وی با اشاره به کاربردهای گوناگون دستگاه میکروسیتی در صنایع و فناوری‌های پیشرفته گفت: با توجه به طیف وسیع کاربردهای میکرو سی‌تی در زمینه‌های مختلف پزشکی و صنعتی، تا کنون پروژه‌های بسیاری در این زمینه‌ها با استفاده از خدمات ما انجام شده است.

 

نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرا‌ن ‌ساخت 23 آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح خواهد شد و تا 26 آذرماه سال جاری به صورت حضوری میزبان شرکت‌کنندگان بوده و در طول سال به صورت مجازی برقرار خواهد بود.

تولیدکنندگان، بیش از 9هزار محصول فناورانه در حوزه خدمات، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت را در قالب این رویداد ارائه می دهند که جزئیات این محصولات و شرکت‌ها در وب‌سایت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت به نشانی https://iranlabexpo.ir قابل مشاهده است. در این برنامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی تجهیزات در نمایشگاه پرداخت می کند.

 

نظرات شما

captcha
حروف و اعداد داخل عکس را وارد نمایید