نمایشگاه دائمی محصولات دانشبنیان صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با نام «خانه نوآوری و فناوری ایران»، میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.
توسعه دانش پزشکی با شبیهسازهای ایرانساخت
سورنا ستاری در این مراسم با اشاره به محصولات ارائه شده در این نمایشگاه، گفت: دکتر نمکی همواره حامی شرکتهای دانشبنیان است. وزارت بهداشت در حوزه دارو و درمان نقش کلیدی ایفا میکند و در ماههای اخیر، همکاری در زمینه توسعه آموزش پزشکی که در قالب سیمیلاتورهای آموزشی گسترش یافته بیشتر شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه استفاده از تجهیزات فناورانه ایرانساخت به توسعه دانش پزشکی منجر میشود، ادامه داد: این کار کیفیت آموزش پزشکی را ارتقا خواهد داد و پژوهش را وارد دانشکده های پزشکی میکند. این اتفاق نو در حوزه آموزش های پزشکی است و با نگاهی به سطح فناوری این دستگاهها متوجه خواهیم شد که هرکدام دنیایی از کار نوآورانه است که برخی از آنها حتی نمونه مشابهی خارجی ندارد.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، تولید نمونه ایرانساخت این دستگاه ها اتفاق بزرگی در حوزه آموزش کشور است و این دستگاهها با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حمایت ۵۰ درصدی معاونت علمی و فناوری به زودی وارد پروتکل های آموزش می شوند.
نفوذ نوآوری در آموزش و درمان
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این بازدید، گفت: مدت ها یکی از رویاهای ما این بود که در آموزش پزشکی، آموزش مجازی که کرونا تاثیر زیادی بر کیفیت آموزشها در همه علوم داشت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نقش شرکتهای دانشبنیان در تزریق نواوری به آموزش حوزه پزشکی را ارزشمند دانست و گفت: با همت و اندیشه نابی که در معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری بود، به کمک همدلیها و تلاش شرکتهای دانش بنیان توانستیم امروز شاهد به کارگیری ابزاری باشیم که در آموزش پزشکی به دانش آموزان، دانشجویان و رزیدنت ها و اساتید در اجرای عمل های جراحی کمک کند.
وی افزود: این نگرانی وجود داشت که در آموزش پزشکی دچار کمبود و نقصان شویم و به دنبال راهکاری برای کاهش ارتقای دانش کادر پزشکی در بیمارستانها و انجام مباحث آموزشی، بدون ایجاد آسیب و مزاحمتی برای بیماران بودیم.
نمکی، با بیان اینکه تجهیزات شبیهساز شأن و منزلت بیمار را حفظ و آموزش کادر درمان را ارتقا میدهد، ادامه داد: برای احترام به حقوق بیماران ضروری است که کمترین آسیب را در آموزش به بیماران تحمیل کنیم؛ چنین این ابزارهایی می تواند در این مسیر یاریگر باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دستگاههای شبیه سازی جراحیهای بسیار ضریف با کمترین خطای پزشکی یک دستاورد بزرگ پزشکی دانست و گفت: در آینده نزدیک با شکستن تابوی سیاسی که در دنیا علیه ما ایجاد شده است، در همین دوران تحریم ایران راه صد ساله پیمود.
به گفته نمکی، واکسن بهخصوص کووید ۱۹ که در ۶ پلت فرم گسترده در حال توسعه است اثبات می کند که ایران به عنوان یکی از مراکز مهم دانش پزشکی در دنیا است و می تواند در جهان نقشآفرینی کند.
وی افزود: مثلا در زمینه واکسن ششمینکشور مطرح دنیا هستیم که از نقطه صفر تا صد واکسن کووید ۱۹ را تولید کنیم. با توجه به قیمت های مناسبی که برای محصولات و تجهیزات پزشکی تعیین کرده ایم قطعا به زودی صادرات آنها شکل خواهد گرفت.
سیستمهای تصویربرداری پزشکی و کمک تشخیصی، سامانه جراحی رباتیک از راه دور، دستگاه کاپیلارسکوپ، پروب تشخیص سرطان، شبیه ساز بی حسی موضعی نخاعی سینا، شبیه ساز جراحی لاپاروسکوپی سینا، شبیه ساز جراحی چشم سیمدیکس، سامانه راهبری جراحی پارسه و غیره بخشی از محصولات حوزه شبیه سازی بود که بازدید شد.
فرصتی برای معرفی دستاوردهای ایرانساخت حوزه پزشکی
این شبیه سازها در نمایشگاه دائمی محصولات ایران ساخت که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با نام «خانه نوآوری و فناوری ایران» برپاست، میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.