ثبت نام خریدار
ثبت نام اولیه فروشندگان

بیست و سومین شماره فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران منتشر شد

بیست و سومین شماره فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران ویژه پاییز 1397، منتشر شد.

تاریخ خبر : ۱۳۹۷/۰۹/۲۱ تعداد دفعات بازدید : ۱۲۴۰

در این شماره، گزارشی از برگزاری نشست مدیران شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی که آبان 97 به میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت آمده است. در این گردهم‌آیی که با حضور 200 نفر از مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی از سراسر کشور برگزار گردید، برنامه‌هایی همچون معرفی توانمندی‌ها و فعالیت‌های پژوهشگاه صنعت نفت، تقدیر از مراکز برتر و منتخب شبکه آزمایشگاهی و هم‌اندیشی در مورد توسعه فعالیت‌های شبکه آزمایشگاهی، صورت گرفت.

 

روش استاندارد برای ردیابی سریع ترکیبات آلی فرار در آب با استفاده از میکرو استخراج فاز جامد (SPME)، استانداردی است که در این شماره از فصلنامه معرفی شده است و ترجمه و ارایه این استاندارد را سه نفر از اعضای کارگروه تخصصی کروماتوگرافی شبکه آزمایشگاهی برعهده داشته‌اند.

 

پلاسمای ماکروویو - طیف سنج نشر اتمی (MP-AES) دستگاهی ایده‌ال برای افرادی است که در پی جایگزینی طیف‌سنج اتمی شعله‌ای با روش دیگری هستند. در این دستگاه، با استفاده از نیتروژن به عنوان منبع پلاسما، هزینه‌های کاری کاهش و با حذف نیازمندی به گازهای نیتروس اکساید و استیلن، ایمنی کار افزایش می‌یابد. مقاله «پلاسمای ماکروویو-طیف‌سنج نشر اتمی» اولین مقاله شماره پاییز فصلنامه تخصصی دانش آزمایشگاهی ایران است که علاقمندان را با قابلیت‌ها و تفاوت‌های این دستگاه در برابر سایر دستگاه‌های هم‌خانواده آن، آشنا می‌کند.

 

تجزیه، تخلیص و شناسایی پروتئین‌ها، که هرکدام از آ نها وظیفه خاصی در بدن موجودات زنده بر عهده دارند، در پیشرفت علوم زیستی، فناوری زیستی، پزشکی و صنعت دارو، اهمیت زیادی پید ا کرده است. «کروماتوگرافی مایع سریع پروتئین»، نوعی از کروماتوگرافی مایع با فشار متوسط است که برای خالص‌سازی پروتئین‌ها با تفکیک‌پذیری و تکرارپذیری بالا ایجاد شده است. در شماره پاییز فصلنامه، می‌توانید با ویژگی‌ها و توانمندی‌های دستگاه FPLC آشنا شوید.

 

محدودیت و مشکلات تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی روبشی در خلاء بالا برای برخی از نمونه‌ها موجب ساخت میکروسکوپ‌های الکترونی محیطی و یا تهیه آشکارسازهای مخصوص با شرایط کاری در خلاء پایین شده است. در این شماره، مقاله‌ای کوتاه در مورد معرفی آشکارساز الکترون‌های ثانویه در دستگاه SEM ارایه شده است.

 

اختراع AFM در سال 1986 نقطه عطفی در تاریخ فناوری نانو است و فرصت‌های مطالعاتی جدیدی را در فیزیک، شیمی، علوم زیستی و پزشکی به‌وجود آورد. به کمک این میکروسکوپ، ساختار سطح نمونه، با کنترل نیروهای فعال بین یک پروب نازک و سطح شبیه‌سازی می‌شود. همچنین AFM، امکان تهیه تصویر از نمونه‌های زیستی، از مولکو ل‌های منفرد تا سلو ل‌های زنده را فراهم کرده و کنترل و مطالعه آنها را میسر می‌کند. چهارمین مقاله منتشر شده در شماره 23 فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران، در رابطه با حالات کاری میکروسکوپ نیروی اتمی در زیست‌شناسی و استخراج اطلاعات کمی بحث می‌کند.

 

 

فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران به صورت تخصصی به حوزه آزمایشگاه‌های غیر طبی و معرفی قابلیت‌ها و کاربردهای تجهیزات آزمایشگاهی می‌پردازد. این فصلنامه از سوی شبکه آزمایشگاهی به صورت الکترونیکی و رایگان منتشر می‌شود و علاقمندان برای دریافت مجله و یا ارسال مقاله برای انتشار در فصلنامه، به پایگاه اینترنتی www.IJLK.ir مراجعه نمایند.

 

برای مشاهده ی جزئیات بیشتر، لطفا برروی بیست و سومین شماره فصلنامه دانش آزمایشگاهی ایران منتشر شد کلیک کنید.