ثبت نام خریدار
ثبت نام اولیه فروشندگان

نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی رفع کننده بسیاری از چالش‌های تحقیق و پژوهش است

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل، با ارائه مطلوب تجهیزات و مواد و مورد نیاز صنعت آزمایشگاهی کشور، توانسته بسیاری از مشکلات پژوهشگران و محققان مخاطب این دست تجهیزات را مرتفع کند.

تاریخ خبر : ۱۳۹۴/۱۰/۲۹ تعداد دفعات بازدید : ۱۷۶۸

ه گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدتقی جعفری مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به این‌که این مجموعه آزمایشگاهی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه آنالیز و پژوهش را برای طیف وسیعی از محققان و پژوهشگران فراهم کرده است، گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان، سال 86 تاسیس شده و کار خود را با ارائه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاه، و در کنار آن به دیگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی آغاز کرده است. بیش از 70 درصد ظرفیت آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان، معطوف به ارائه خدمت آزمایشگاهی به محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه و رفع نیازهای آزمایشگاهی داخلی و بخش دیگر در همکاری با دیگر دانشگاه‌ها صرف می‌شود.

 

نمایشگاه تجهیزات، رفع کننده نیاز عمومی پژوهش بر مبنای توان داخلی

جعفری با اشاره به تلاش درخور تحسین برای تولید محصولات آزمایشگاهی داخل کشور، بر ضرورت توانمندسازی فناورانه شرکت‌ها و فناوران کشور به منظور رفع نیازهای آزمایشگاهی بر پایه تولید داخلی تاکید کرد و افزود: اگر بتوانیم در داخل کشور به ساخت تجهیزات و دستگاه‌های آزمایشگاهی اقدام کنیم، طوری‌که تحریم‌ها و سایر مشکلات نتوانند سد راه تامین و تجهیز ساختار آزمایشگاهی قرار بگیرند، مسلما خرید این تجهیزات از سوی مصرف کننده داخلی، که بخش قابل توجهی از آن را دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی تشکیل می‌دهند حمایت و پشتیبانی خواهد شد.

این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: دستگاه‌هایی در کشور وجود دارند که تعمیر و راه‌اندازی مجدد آن‌ها شاید به لحاظ مالی نیازمند هزینه‌ گزاف نباشد، اما از آن‌جایی‌که این قطعات باید از خارج به کشور وارد شوند یا ضرورت دارد تعمیرکاران و کاربران آن‌ها دوره‌هایی را خارج از کشور گذرانده باشند، همواره راه‌اندازی این دستگاه‌ها با موانع متعددی روبرو بوده است.  لذا یکی از محاسن اجرای برجام و لغو تحریم‌ها می‌تواند گسترش زمینه و حذف واسطه‌ها به منظور ورود دانش فنی و تجهیزات مورد نیاز کشورمان در حوزه دانش و تجهیزات آزمایشگاهی باشد.

 

رفع کاستی‌های حوزه تجهیزات آزمایشگاهی با تمرکز بر توانمندی‌ها

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان، با اشاره به مفید واقع شدن نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران گفت: خوشبختانه خریدهایی که از این نمایشگاه صورت گرفته، توانسته تا حدود زیادی نیازهای پژوهشگران را با استفاده از تجهیزات داخلی مرتفع کند، اما در مواردی هنوز کاستی‌هایی داریم که علت اصلی آن به تازه آغاز شدن ساخت برخی تجهیزات و حرکت در مسیرهای جدید برمی‌گردد. این کاستی‌ها نیز به مرور و با کسب دانش و تجربه حل خواهد شد و در آینده می‌توانیم شاهد ساخت تجهیزات آزمایشگاهی ایرانی هم پای تولیدات برندهای معتبر خارجی باشیم.

جعفری، با اشاره به حمایت مناسب معاونت علمی و فناوری از شرکت‌های سازنده تجهیزات داخلی، اظهار کرد: رویکرد معاونت علمی و فناوری در حمایت از این دست از محصولات فناور، یعنی تجهیزات آزمایشگاهی، بسیار ارزنده است و تحول قابل توجهی را در این حوزه ایجاد کرده‌است. مشکلاتی که برخی تجهیزات داخلی با آن‌ها مواجه هستند و کاستی ها و نابرابری‌های جزیی در کیفیت و ساخت برخی تجهیزات با برند خارجی، با صبر، پشتکار و تحمل قابل حل هستند و امیدواریم به مرور شاهد رفع این کاستی ها باشیم.

وی افزود: در دوره‌ سوم نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی نسبت به دوره دوم و در دوره‌ دوم نسبت به دوره نخست، تحولات و پیشرفت‌های قابل توجهی مشاهده شد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به سطح بندی محصولات ارائه شده در نمایشگاه به 4 درجه فناوری اشاره کرد. این سطح بندی، موجب شد تا خریدار این تجهیزات، بتواند بهتر و آسان‌تر به دستگاه مطلوب مورد نیاز دسترسی یابد.

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به قدم بزرگ و سازنده معاونت علمی در سازمان‌دهی توانمندی آزمایشگاهی کشور گفت: باید توجه داشت این حمایت‌ها در مسیر توانمندسازی هرچه بیش‌تر شرکت‌ها در زمینه تولید باشد و به سمت انحصار نرود. این حمایت تاکنون بر مبنای کیفیت و توانمندی ارائه کنندگان و زمینه‌ساز رقابت سالم بوده‌است که امیدواریم همین مسیر طی شود.

جعفری،در پایان توجه به زمان‌بندی برگزاری نمایشگاه در دوره چهارم را با در نظر گرفتن شرایط مخاطبان محصولات ارائه شده امری ضروری دانست و گفت: چون اغلب خریداران این  دستگاه‌ها، جزو ارگان‌ها دولتی و اداری هستند، برگزاری نمایشگاه در ساعات اداری طول هفته ممکن است دشواری‌هایی را ایجاد کند، اما اگر زمان بندی نمایشگاه طوری تنظیم شود که امکان بازدید برای سایر مخاطبان نمایشگاه وجود داشته باشد، قطعا استقبال از این نمایشگاه دوچندان خواهد شد.

 منبع : isti.ir

برای مشاهده ی جزئیات بیشتر، لطفا برروی نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی رفع کننده بسیاری از چالش‌های تحقیق و پژوهش است کلیک کنید.