ثبت نام خریدار
ثبت نام اولیه فروشندگان

آغاز به کار نمایشگاه با حضور مسئولان کشور

مراسم افتتاحیه نمایشگاه با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور و دیگر مسئولان کشور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۰۲/۰۷ تعداد دفعات بازدید : ۱۷۸۲

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران گفت: ایجاد بازار برای محصولات دانش‌بنیان از اهداف مهم معاونت علمی و فناوری است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروزه ما با مفاهیم جدیدی در بازار فناوری مواجه شده ایم که رقابت به شیوه سنتی را در این بازار فوق العاده مشکل می‌کند، افزود: با این حال در سال جدید به دنبال تسلط محصولات دانش‌بنیان در تمام بازارها هستیم و در این راستا کارگروه‌های ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال شده و اسامی شرکت‌های مورد تاییدیه جدید نیز به زودی اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان زمانی می‌توانند امیدوار به تسخیر بازارهای خارجی باشند که بتوانند با تسهیلات در نظر گرفته شده در داخل کشور بازار داخلی را از دست رقبای خارجی خارج کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه درصدی از فروش شرکت های دانش بنیان دانشگاه ها در این نمایشگاه در اختیار خود دانشگاه قرار خواهد گرفت تصریح کرد: مسوولین و اعضای هیات علمی دانشگاه ها باید تلاش کنند که خودشان شرکت‌های دانش بنیان تاسیس و شرایطی ایجاد کنند که مفاهیمی چون فناوری، اقتصاد دانش بنیان و شرکت‌دانش بنیان را به صورت آکادمیک تمرین کنند.

ستاری به ایجاد بازار در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: برخلاف بازار بخش صنعت نفت، بازار تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران بازار بزرگی محسوب نمی‌شود و در واقع تمرینی است برای آنکه بتوانیم در عرصه محصولات دانش‌بنیان، بازار کشور را از دست رقبای خارجی بیرون بیاوریم.

دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری توسط صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال شده افزود: کارگروه‌های ارزیابی فعال هستند و در هفته‌های آتی تعداد قابل توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند.


همچنین در این مراسم دکتر رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهمترین زیر نظام‌ها برای عرضه و تقاضای محصولات دانش بنیان را زیر نظام حقوق مالکیت فکری و استانداردسازی محصولات دانست و بر ضرورت توجه به این زیرنظام‌ها تاکید کرد.

 دکتر فرجی دانا در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم از تلاشهای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور که  با بلند نظری زمینه رفع اختلافاتی را که سالها سبب زمین‌گیر شدن بسیاری از طرح‌های خوب و مهم شده بود قدردانی کرد.

وی افزود: برگزاری این نمایشگاه پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی فرصت مناسبی است تا به یکی از سازوکارهای مبادله بین عرضه و تقاضا توجه کنیم.

وزیر علوم خاطر نشان کرد: هیچ راهی برای مقاوم سازی اقتصاد نداریم جز این که مسیر اقتصاد دانش بنیان که سرتیتر برنامه چهارم توسعه و محور اصلی برنامه پنجم توسعه می است را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه در اقتصاد دانش بنیان بسیاری از سازوکارها در زمینه عرضه محصولات فراهم شده است تصریح کرد: اکنون 150 مرکز رشد برای به بار نشاندن ایده های نوآورانه تاسیس شده اند و 34 پارک علم و فناوری در کشورمان فعال هستند.

وزیر علوم گفت: کریدوردهای علم و فناوری مورد حمایت جدی هستند و قانون شرکتهای دانش بنیان نیز جزو قوانین مترقی است.

دکتر فرجی دانا اظهار داشت: امسال در صندوق نوآوری و شکوفایی بیش از 500 میلیارد تومان تسهیلات برای شرکتها در نظر گرفته شده ولی همه این موارد در سطح عرضه است و باید توجه داشت که برای آن که محصول شرکت دانش بنیان خریداری شود باید تقاضا را برای محصولات دانش بنیان تولید شده فراهم کنیم.

وی دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران را یکی از روش‌های اثربخش بر تقاضا عنوان کرد و افزود: باید تا جایی که یک محصول در داخل کشور وجود دارد به محصولات خارجی نگاه نشود و تا جایی که توانمندی در کشور وجود دارد در جهت افزایش این توانمندی‌ها گام برداریم و با پشتیبانی خود زمینه ساز تولید محصولات بیشتر باشیم.


در این مراسم دکتر شیخ زین‌الدین نیز با اشاره به تخصیص 40 میلیارد تومان یارانه برای خرید تجهیزات توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران گفت: در واقع این رقم با توجه به اینکه به 40 درصد از مبلغ هر قرارداد یارانه تعلق می‌گیرد، حدود 100 میلیارد تومان فروش به دنبال خواهد داشت.

رئیس دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران افزود: این موضوع می‌تواند نوید بخش ایجاد حدود پنج هزار نفر فرصت شغلی برای افراد تحصیل کرده و درمواردی نخبه باشد.

دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین، معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران با اشاره به هماهنگی‌های بسیار خوب صورت گرفته میان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و معاونت علمی در برگزاری این نمایشگاه تصریح کرد: بر این اساس 17 میلیارد تومان توسط وزارت علوم، 10 میلیارد تومان توسط وزارت بهداشت برای حمایت از خرید محصولات عرضه شده در این نمایشگاه به دانشگاه‌ها و مراکز علمی تابعه کمک شده است.

شیخ زین الدین با تاکید بر این که این نمایشگاه توجه ویژه‌ای به بحث افزایش کیفیت دارد اظهار کرد: در این نمایشگاه 200 شرکت سازنده تجهیزات و مواد آزمایشگاهی حدود چهار هزار و چهارصد محصول را عرضه کرده اند که از این تعداد حدود 3 هزار و 700 تجهیز مورد بررسی و تایید قرار گرفته است.

به گفته معاون فناوری وتجاری‌سازی نوآوری همچنین برای بخش خصوصی که آمادگی خرید از این نمایشگاه را دارند دو دسته تسهیلات در نظر گرفته شده است که یک بخش مربوط به استفاده از تسهیلات 4 درصدی برای بخشی از خریداران توسط معاونت و صندوق پژوهش و فناوری‌های نوین پارک فناوری پردیس در نظر گرفته شده و دیگری، تسهیلات لیزینگ 12 درصدی است که صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه می‌کند.

برای مشاهده ی جزئیات بیشتر، لطفا برروی آغاز به کار نمایشگاه با حضور مسئولان کشور کلیک کنید.